Amatör fotoğrafçılığa ilk adımı atmak için nasıl bir fotoğraf makinesi tercih edilmeli? Bütçem dört yüz dolar civarında ama o kadar çok seçenek var ki tamamen kafam karışmış durumda.
sevgili ege, sana sayabileceğim çok fazla seçenek var ama istediğin dijital bir makina ise sadece ve sadece canon önerebilirim. gerçekten çok net çekimler yapar. bende PowerShot Pro1 vardı harika çekimler yapardım (ahh ah :) ). ihtiyaçtan satmıştım sonra…
Benim aklımda da bir Canon almak var aslında ama modeline karar veremedim. Bahsettiğin model de bin dolar civarında bir fiyata sahip. Param yetmez benim ona :) daha öğrenciyim, bir hobim olsun diye de fotoğraf çekeceğim; powershot pro1 biraz ağır gelir bana.
“Sağda solda arkadaşlarla fotoğraf çekileyim, gezip gördüğüm güzel yerlerin kareleri kalsın bilgisayarımda ara sıra bakar hatırlarım o günleri” düşüncesinden daha fazlasına sahipsen, yani fotoğrafçılıkta kendini geliştirmek istiyorsan manual ayarlamalara imkân tanıyan bir model seçmen kaçınılmaz olur.
Belirttiğin fiyat seviyesine göre tercihin Olympus, Canon, Kodak ve FujiFilm olabilir. Yüksek yakınlaştırma için Olympus, Kodak ve Fujifilm modelleri tercih edilebilir. Kodak’ın son çıkan modellerinden bazıları hariç çoğu modelinde manual netleme yapılamamaktadır. Canon’un ise hemen her modelinde manual netleme ve diğer manual ayarlamalar yapılabilmektedir. Olympus ve FujiFilm’in XD hafıza kartı kullandığını ve bu hafıza kartının diğer hafıza kartlarına nispetle biraz daha pahalı olduğunu hatırlatayım.
Bence önceliği Olympus ve Canon’a vermelisin. Lens üretimi konusunda “oridinaryüs” firmalar olmaları dolayısıyla daha tatmin edici fotoğraf kaliteleri sağlamaktadırlar. Canon’un daha yaygın bir servis ağı olması bir avantaj.
Giriş seviyesi için bu modeller her halükarda isteneni verecektir. Kişisel tercihim bu fiyat seviyesinde Olympus’dan yana olacaktır.
Son bir hatırlatma da yapı ve görünüş olarak aynı olan C765 ile C770 arasında yalnızca iki fark bulunduğudur. C770 , C765 den farklı olarak mpeg formatında video çekimler yapabilmekte ve de harici flaş takılabilmekte.
Tavsiye ettiğim modeller:
amerika’da bir tanıdığın varsa 400 dolara slr makina getirtebilirsin. slr makina ne demek dersen, basitçe objektifi değişebilen makinadır. bu da sana maksimum esneklik sağlar. yani kompakt bişey alsan bir süre sonra özellikleri yetersiz geldiğinde elinden çıkarmak zorunda kalırsın. slr alırsan ileride paran oldukça yeni objektifler alırsın. bu fiyat aralığında önereceğim modeller Nikon D50 ve Canon 350D olabilir. amerika’da 400 dolar civarlarında bunların kiti. Kit nedir dersen body + standart bir objektiftir. eğer yurtdışından getirtemem dersen gittigidiyor.com’a bir bakmanı öneririm. orada da yurtdışı fiyatlarına yakın şeyler olabiliyor. yok ben illa kompakt bişeyler alıcam diyorsan şu olabilir belki.
Dolar ve Euro fırladı; fotoğraf makinesi için ayırdığım paramı dolar olarak saklıyor olsam da, içim elvermiyor şimdi harcamaya. Tek tesellim, bir tanıdığımın yakında Amerika’ya gidecek olması. Oradan aldırırım herhalde; bir hafta içinde karar verirsem tabii…
Canon 610 hakkında yardım Ben Canon 610 aldım Manuel olması bir bakımda iyi ama çekilen fotoğraflarda keskinlik ve tam netlik elde edemiyorum.Resimleri malesef bilgisayarda düzeltiyorum.Tripottada çektim aynı şikayetler devam etti.Benim bilmediğim veya anlamadığım bir durum var.Bilenlerden yardım istiyorum Şimdiden teşekkürler.
Tesekkurler,
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
4 |
2 gün önce |
||
1 |
12 Temmuz 2008 16:24 |
||
0 |
13 Mayıs 2008 09:07 |
||
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar